fbpx
Notícies Peacock

Emporta’t uns mitjons tècnics Coolmax amb el teu calçat GORE-TEX®

13 novembre, 2019

Fins acabar existències amb la compra de qualsevol calçat que incorpori la tecnologia Gore-Tex®, regalem uns mitjons tècnics Coolmax.

En Peacock trobaràs moltes de les teves marques de calçat favorites que incorporen la tecnologia Gore-Tex®. Vols saber més?

Què és la Tecnologia de Producte GORE-TEX®?
Els productes desenvolupats amb teixits GORE-TEX® són impermeables paravent i transpirables de manera duradora per maximitzar la protecció i comoditat de l’usuari.

El nucli de tots els productes GORE-TEX® són transpirables, Impermeables i Paravent.

La suor travessa la membrana fàcilment perquè els seus porus són 700 vegades més grans que una molècula de vapor d’aigua. Per això la membrana GORE-TEX és transpirable.
Els porus microscòpics de la membrana impedeixen el pas de l’aigua perquè són 20.000 vegades més petits que una gota d’aigua. Per això la membrana GORE-TEX és impermeable.
L’estructura reticulada de la membrana atrapa el vent i impedeix que entri en contacte amb el cos. Per això la membrana GORE-TEX és paravent.
La membrana GORE-TEX està formada per una capa ultrafina de politetrafluoroetilè expandit (ePTFE). Conté més de 1.400 milions de porus per cm². Aquests porus atorguen al teixit GORE-TEX unes característiques especials.

IMPERMEABLE Què vol dir això?
En Gore creuen que els productes impermeables no han de presentar fuites durant tota la vida útil del producte. Els productes GORE-TEX es distingeixen per la durabilitat de la seva impermeabilitat. Els teixits GORE-TEX resisteixen la pressió d’entrada d’aigua que es produeix en condicions meteorològiques adverses i aplicacions complexes. Tanmateix, la protecció impermeable d’un producte no només depèn del teixit. Per això, els prototips dels nous productes GORE-TEX presentats pels seus fabricants associats han de superar les seves proves de laboratori. Gore només autoritza la fabricació dels productes que superen les seves estrictes estàndards de rendiment.

Per què és important això?
Un teixit mullat absorbeix la calor corporal perquè la seva conductivitat tèrmica triplica la d’un teixit sec. El nostre sistema de peces de impermeabilitat duradora evita la pèrdua de la calor corporal impedint l’entrada d’aigua en les peces. El resultat: el cos roman sec i còmode, fins i tot durant l’ús prolongat de les peces en condicions extremes.

PARAVENT Què vol dir això?
Alguns teixits considerats paravent (p. Ex. Les microfibres i molts folres polars i teixits de trama tancada) permeten l’entrada del vent (fins i tot de vents molt lleugers) i no frenen la sensació de fred i incomoditat. Des d’un punt de vista tècnic, un teixit només pot considerar-se realment paravent si la seva permeabilitat a l’aire és de 5 l / m2 / s (volum d’aire que travessa un metre quadrat de teixit en un segon) o inferior. Tots els productes GORE-TEX compleixen o superen aquest estàndard.

Per què és important això?
Si el vent fred travessa una peça, provoca una pèrdua de calor convectiu i destrueix la fina capa d’aire calent que hi ha entre el cos i la roba. Els teixits GORE-TEX impedeixen que el vent travessi les peces i, per tant, eviten el seu efecte refredador. El resultat: aquests teixits mantenen un agradable microclima a l’interior de les peces.

TRANSPIRABILITAT Què vol dir això?
El concepte de “transpirabilitat” sovint s’interpreta de manera errònia. No es tracta de la capacitat d’un teixit per deixar passar l’aire, sinó de la facilitat amb la que permet que la suor el travessi en forma de vapor d’aigua. Segons els estàndards Gore, un teixit transpirable ha de permetre que la suor s’evapori amb facilitat quan es realitza una activitat intensa.

Per què és això important?
Quan el cos està actiu, la pell elimina l’excés de calor a través de la transpiració. Per evitar que la suor s’acumuli sobre la pell i provoqui sensació d’incomoditat, la membrana GORE-TEX facilita la seva transferència a l’exterior. La transpirabilitat manté la pell més seca i còmoda, fins i tot en situacions de màxima activitat.

Si encara tens dubtes, entra a la web de GORE-TEX®