fbpx
Cura del calçat

5 PASSOS PER NETEJAR LES SABATES ESPORTIVES

26 gener, 2021
5 PASSOS PER NETEJAR LES SABATES ESPORTIVES

1. Treure els cordons i les plantilles si són extraïbles, Tant els cordons com les plantilles, els netejarem a part.

2. Amb un raspall suau, de dents o d’ungles, traurem la brutícia de les soles (un altre dels passos que també es fa quan les poses a la rentadora).

3. Per netejar la part superior de les sabates, farem una barreja d’aigua tèbia i detergent (de la roba), i l’aplicarem amb una esponja o un drap a les zones que estiguin més brutes.

4. Amb una altra esponja neta i humida amb aigua tèbia, traurem l’excés de sabó que hagi quedat a la sabatilla.

5. Deixar assecar les sabates esportives a l’aire, sense estar directament en contacte amb el sol. No és recomanable utilitzar l’assecadora.

Si ha quedat alguna taca, pots tornar a repetir aquests cinc passos. Però mai utilitzis lleixiu ni altres productes químics que puguin malmetre la sabata. El que sí que pots fer, si la sabata és de pell, és donar-li una mica de tint de color (blanc) si hi ha alguna zona pelada.

Un altre truc que funciona molt bé, és aplicar una mica de pasta de dents a les esportives blanques per fer que ressaltin més. La pasta dental, funciona molt bé també per netejar les vores de les soles.

 

COM NETEJAR ELS CORDONS I LES PLANTILLES DE LES SABATES?

Els cordons de les sabates sí que es poden rentar a la rentadora. Però dins d’una bossa de tela o de malla (especial per la rentadora) per tal de no fer-los mal bé. L’altra opció és rentar-los amb aigua tèbia i sabó acompanyat d’un raspall de dents.
Per netejar les plantilles de les esportives, seguirem els següents passos, aplicarem la barreja d’aigua tèbia i sabó en una esponja o raspall, i ho aclarirem amb una altra esponja. I les deixarem que s’assequin amb l’aire.

A més de netejar-les, reduiràs l’olor que hagin agafat del dia a dia. També pots canviar-les per unes altres si estan molt utilitzades, igual que els cordons.