fbpx
Cura dels peus

Quins són els Símptomes de la Fascitis Plantar?

28 febrer, 2018

Sovint els clients ens comenten algunes de les malalties que pateixen relacionades amb els peus buscant el calçat més adequat per a ells. Una de les malalties més usuals és la fascitis plantar però, quins són els seus símptomes? Intentem desvetllar-los.

1– El símptoma principal de la fascitis plantar és el dolor i la rigidesa que apareix a la part inferior del taló. Aquest dolor pot ser bastant intens i agut i és possible que s’experimenti acompanyat d’una sensació de cremor o molèsties al llarg de tot l’arc plantar.

2– És convenient destacar que el dolor que causa la fascitis plantar sol tornar molt més intens i notori en dur a terme determinades activitats quotidianes o en certes situacions com:

  • En donar les primeres passes al matí just al despertar-se.
  • Caminar després d’haver estat un llarg període de temps en repòs.
  • En romandre molt de temps de peu.
  • Després de realitzar exercici o activitat física.
  • En pujar escales.
  • En caminar descalç o amb un calçat que ofereixi bon suport.

3– A més del dolor punxant, també es poden experimentar altres símptomes propis de la fascitis plantar com hipersensibilitat i inflor de la zona del peu afectada. I és que es produeix un procés inflamatori de la capa gruixuda de la planta del peu que va del taló fins a l’inici dels dits que dóna lloc a l’aparició d’aquest tipus de signes.

4– Fruit d’aquest procés inflamatori, també hi ha pacients amb fascitis plantar que presenten edema al peu el que provoca enrogiment i sensació de cremor o calor tant al taló com a tota la zona plantar. Al seu torn, com hem apuntat anteriorment, aquestes dolències augmenten més les possibilitat de sentir una excessiva tensió i rigidesa en tota l’extremitat.

5 – En el cas de patir els símptomes de fascitis plantar esmentats, serà imprescindible acudir al teu metge com més aviat per a un examen exhaustiu, ja que els dolors ocasionats per aquesta condició si no es tracten adequadament poden agreujar arribant a afectar el turmell i fins i tot als dits dels peus.

A les nostres botigues Peacock podem recomanar-te el calçat més adequat per a la fascitis plantar.