fbpx
Consells moda

Allibera el teu costat més boho-chic

10 abril, 2018

Boho-chic és un estil de moda inspirat en diverses influències bohèmies i hippies, que en el seu apogeu a la fi de 2005 va estar associat particularment amb l’actriu Sienna Miller i la model Kate Moss al Regne Unit i (com “boho” chic) actriu i empresària Mary-Kate Olsen als Estats Units. S’ha vist des de principis de la dècada de 1990 i, tot i que sembla disminuir de tant en tant, ha ressorgit en diverses ocasions de diferents maneres. Molts elements del boho-chic es van fer populars a finals de la dècada de 1960 i alguns es remunten molt més enrere, estant associats, per exemple, amb les dones prerafaelites de mitjans i finals del segle XIX (una associació de pintors, poetes i crítics anglesos, fundada el 1848 a Londres per John Everett Millais, Dante Gabriel Rossetti i William Holman Hunt amb la finalitat de donar a les obres d’art un significat capaç de transmetre un missatge tal com havia fet la pintura cristiana, un retorn al detallisme, colors intensos i composicions complexes).
També es contextualitza pensant en els Gypsies o Gitanos que són originaris de Bohèmia, una zona d’Europa de l’Est i d’aquí que es refereixin als artistes i intel·lectuals com Bohemis i de “bohemis” el terme “boho”.
Per això aquest estil pot ser alguna cosa així com un còctel en el qual es barregen abundants ressons hippies i bohemis, amb un toc ètnic -del navajo a l’arabesco- i un altre toc campestre. S’agiten aquests elements sobre una base vintage i s’empolvora una mica d’esperit relaxat. Es serveix amb un fulard al voltant del coll i una bossa de nansa llarga penjant de l’espatlla … et voilà, heus aquí el perfecte look boho.
Va ser a l’edició de 2004 del festival de Glastonbury quan Sienna Miller va encendre la metxa de la tendència boho amb un vestit curt en denim negre. Va remarcar la silueta amb un cinturó ample ple de tatxes, i entre els seus flocs daurats s’intuïen unes ulleres de sol amb muntura en verd llima. Just un any després, el boho va cobrar rellevància. Kate Moss apareixia en el mateix festival amb Pete Doherty, en aquell moment el seu xicot i dels Babyshambles. Ella arribava amb unes Hunter plenes de fang, un vestit vintage i una bossa d’inspiració zíngara. La resta és història.
Kate Bosworth, Kate Hudson, Mary-Kate Olsen, i una munió de noies en tots els blocs de streetstyle voltant del món han anat ampliant i aportant detalls i matisos. Però són aquestes dues imatges i aquestes dues ambaixadores d’excepció les que tanquen i condensen tot l’aura de l’estil boho.
Però en la dècada dels 60s, ja existia l’estil juntament amb el moviment hippie, l’estètica de tots dos, sempre va anar de la mà. Aquest, centrat en la creativitat, en la vestimenta ètnica i en el rebuig a la forma de vida mainstream, va cobrar gran poder dins de les generacions de joves que volien sumar-se a les protestes i per mitjà de la música i les arts fer història i deixar empremta. El festival Woodstock va ser un esdeveniment molt important per a aquesta tendència.
Personalitats com la cantant de blues Janis Joplin, la groopie i més tard parella de Keith Richards, Anita Pallenberg, les actrius Jane Birkin i Brigitte Bardot, la dissenyadora Thea Porter, van ser les precursores del que avui coneixem com el Boho-Chic.
Ara per ara aquesta moda segueix en les grans passarel·les amb dissenyadors com Isabel Marant o Etro. I cada dia hi ha més fidels seguidores, començant per aquelles que ens van inspirar i van reviure aquesta tendència com ho són Kate Moss, Sienna Miller, Alexa Chung, Erin Wasson i més. Cal dir que avui en dia, ser Boho té els seus tocs eclèctics, ja que no està barallat amb utilitzar una bossa Chanel o unes botes estil cowboy Giuseppe Zanotti. La creativitat és el límit.

Si tu també et sents “boho”, a Peacock trobaràs una gran varietat de calçat d’aquest estil. Mira aquí.