fbpx
Cura del calçat

Com Cuidar el teu Calçat de Pell Girada o Serratge

28 febrer, 2018

Potser un dia la pluja et sorprengui amb unes sabates poc apropiades per suportar l’aigua. Si el calçat es mulla deixa-ho assecar de forma natural, no facis servir mètodes de calor directa. Tingues en compte que si la sola és de cuir, és recomanable deixar-los de costat.

Utilitza paper de diari o “paper de cuina” perquè absorbeixi la humitat interior i facilitar el procés d’assecat.

Un cop el calçat estigui sec, pots utilitzar un drap humit (mai amarat) per treure les possibles taques provocades per les gotes d’aigua. Tingues en compte que això pot enfosquir una mica les sabates, però allisarà el color i aconseguirà un efecte suau i més homogeni.

Després d’aquest procés pots fer servir un raspall especial per a aquests materials i així eliminar les restes de pols que hagin pogut quedar.

L’elecció del raspall adequat i de cremes o ceres és molt important.

Alguns “truquis”:

· Neteja sempre les taques en el moment en que succeeixin, la taca en assecar-se s’impregna més.

· Mai afegir aigua com a primer impuls perquè que estendrà les taques i serà pitjor, la neteja més recomanable per fer a casa és totalment en sec.

· Si se t’ocorre utilitzar algun desgreixant, fes primer una prova en una part poc visible de la sabata o bota.

· Quan compris un parell de sabates amb aquest material, demana immediatament un protector de cuir especial per nobuk o camussa el qual formarà una capa invisible impermeable, que facilitarà la seva posterior neteja sense afectar el material. També tenen un avantatge, el has d’aplicar només cada 6 mesos.

· Sempre que vagis a netejar una taca, prepara’t per netejar el parell de sabates complet per no tenir una zona més neta que l’altra o pugui haver un desgast de color més en un que en un altre, en el nobuk es notarà.

· Si la taca és superficial pots començar passant un raspall de truges toves a contra-pèl (en direcció contrària).

· Existeix en el mercat un producte que és una goma de cautxú especial per a aquest tipus de pells. També pots provar amb un “esborrany” per eliminar taques de betum i diuen que funciona bé una goma d’esborrar amb dues recomanacions; ha d’estar seca la superfície i la goma ha de ser de color clar si la sabata és clara i fosc en pells fosques, a més ha de ser una goma tova (com la dels nens a l’escola). En tot cas, si utilitzes la goma no oblidis passar-los el raspall de truges toves per eliminar qualsevol resta de la mateixa.

· Si s’han tacat d’oli o de greix, el primer que has de fer és ajudar-te d’un drap (preferiblement de microfibra perquè sense fils) o una samarreta vella de cotó i assecar immediatament l’oli o greix fins que la humitat desaparegui . No cometis l’error de fregar o estendre la taca. A continuació, s’aplica talc per nadó sobre les taques o l’ombra gairebé seca de l’oli o greix, si no tens talc per a nadons, el guix ratllada també pot funcionar, deixa reposar una nit; el que fa l’anterior és absorbir l’oli i per eliminar només cal sacsejar (MAI fregar) i tornar a utilitzar el raspall que hem esmentat anteriorment.

· Si la taca és per exemple fang que pas de la sola a la sabata en si, s’ha de deixar assecar en un lloc fresc a l’ombra (és un error deixar-los al sol per assecar o per a alguna cosa diferent), posteriorment passar el conegut raspall suau .

 

Demana ajuda a les nostres botigues Peacock si tens dubtes i pregunta pels productes de manteniment i neteja que tenim per al teu calçat preferit.