fbpx
Cura del calçat

Cura de la pell girada o serratge

23 octubre, 2018

Sovint a les nostres botigues ens pregunten com mantenir més temps en perfecte estat el calçat de pell girada o serratge. També ens adonem que hi ha certs dubtes sobre la seva durabilitat, per això apuntem alguns consells que faran que el vostre calçat d’aquest tipus de pell, estigui sempre com nou.

La pell girada és un dels materials per a fabricació de calçat més comuns que podem trobar, sobretot en peces d’hivern. Per tractar-se d’un tipus de pell, requereix d’una atenció especial perquè es mantingui en bon estat per més temps.

Algunes recomanacions

1 – La pell girada és una gran opció per mantenir els nostres peus calents a l’hivern, tot i que cal recordar que és més delicat que altres tipus de pell i s’han de prendre algunes mesures protectores per evitar que en poc temps es vegi desgastat. Si ho cuides, podràs gaudir dels seus beneficis durant molt de temps.

2 – A les nostres botigues Peacock podràs trobar tot el que necessites per cuidar i mantenir el teu calçat de pell girada, el principal és un esprai per ruixar les sabates abans d’estrenar-les i així protegir-les. Aquest ajuda a fer que la pell sigui més resistent i es preservi millor amb el temps.

3- No recomanem posar-se les sabates o botes de pell girada o serratge quan plogui, però amb l’esprai protector, podem repel·lir l’aigua si no és molt abundant. No posis mai les teves sabates de pell a assecar prop de radiadors o al sol, això endurirà la pell i pot esquerdar-se, a més podrien perdre els seus tints i colors originals.

4- Per netejar les teves sabates de pell girada en el cas que s’hagin tacat, el millor és adquirir un producte especial per a això i no córrer cap risc, però hi ha alguns trucs casolans. Facis servir el que facis servir, hauràs netejar la sabata completa i no només en el lloc de la taca, ja que el color podria alterar-se una mica. Netejar sabates de pell girada d’una forma ràpida i senzilla per taques lleus podries fer-ho amb un drap net humit i pentinar en el mateix sentit que el teixit.

5- Si estan brutes de forma superficial amb terra o pols podràs passar-li delicadament un drap suau sec per sobre, o fer el mateix amb un raspall de pèls molt suaus que pots adquirir a les nostres sabateries. Tal com apuntàvem en el punt anterior, hem de raspallar la superfície en el mateix sentit que el pèl de la sabata per aconseguir un acabat perfecte. Si taquem les sabates amb algun producte líquid, com per exemple el fang, és millor esperar que s’assequi per després retirar-lo amb el mateix raspall. Si després d’intentar eliminar les taques de les nostres sabates de pell girada, persisteix la brutícia, podem utilitzar una goma d’esborrar infantil i passar-la sobre les taques més fortes (no totes valen, si no us funciona, a Peacock també tenim una adequada).

Alguns trucs de neteja més:

• Per netejar sabates de pell girada tacades de greix es pot usar sal grossa o pols de talc. Aquesta opció és útil quan el greix encara no ha estat absorbit pel teixit de manera que la sal o el talc absorbiran el greix.
• En el cas de les taques de tinta, el procés per netejar les sabates canvia. En aquesta ocasió es tracta d’un truc molt simple i senzill: utilitzar paper de cel·lofana. Només s’ha de posar un trosset sobre la taca i donar una forta estirada, la taca desapareixerà. Després, amb raspallar en la mateixa direcció, aconseguirem un acabat perfecte.
• Si tenim un altre tipus de taques que no siguin de tinta o greix, podem intentar eliminar-les utilitzant una espongeta mullada en aigua i detergent. Després l’aclarim amb aigua i tornem a passar-la per eliminar l’escuma. Una vegada que estigui sec, la raspallem de nou.
• També podem eliminar un altre tipus de taques amb una llima fina fregant sobre la superfície. En aquesta ocasió hem de tenir molta cura per no malmetre el teixit ja que la pell girada és força sensible a l’erosió.
• Un últim truc per eliminar les taques i netejar sabates de pell girada o serratge o peces d’aquest tipus de pell, és netejar amb vinagre humitejant un drap i aplicant-lo sobre la taca. Després, esperem a que s’assequi i passem un raspall especialitzat per aconseguir l’acabat perfecte que estàvem buscant en les nostres sabates.

El més segur per als teus articles de pell girada i nobuck, és utilitzar productes especialitzats. Si no els tens a mà, pots utilitzar algun d’aquests trucs però tingues en compte que aquests productes casolans, a poc a poc van acabant amb el color o textura original de les nostres sabates, pel que no és molt recomanable utilitzar-los excepte en casos extrems . Si no ens queda més remei que emprar-los, és aconsellable aplicar-los per tota la superfície per a que quedi un color uniforme i no ens quedin més tacats.

Com veieu, netejar sabates d’ant vaig poder ser una tasca una mica més senzilla sempre que coneguem els trucs adequats i disposem dels productes específics per aconseguir un acabat perfecte.

6 – Guarda les teves sabates d’ant en un lloc fosc, ben ventilat i sense humitat. Aquesta forma d’emmagatzemar-les et garantirà que amb el temps no adquireixin floridura

7- Aquest tipus de material no ho recomanem per a calçat infantil, perquè porten una rutina molt més activa i podrien danyar-los en poc temps.

Esperem que us siguin útils aquests consells. Ja pots comprar el teu calçat de pell girada o nobuck amb tota tranquil·litat i recorda que pots preguntar a les nostres botigues per qualsevol dubte sobre el manteniment i cura del calçat.