fbpx
Cura dels peus

Els 7 millors consells per a protegir els teus peus del sol

27 juny, 2023

Ja ha arribat l’estiu!

És l’època de l’any en la qual els teus peus estan més exposats al sol.

Per això et donem els 7 millors consells per a protegir els teus peus del sol:

1. Aplica protector solar: Els peus solen ser la part que més sovint ens oblidem d’aplicar protecció solar. Per això no has d’oblidar aplicar protector solar als teus peus, especialment en l’empenya, els dits i la planta del peu. Utilitza productes amb factor de protecció solar adequat, per a prevenir possibles cremades solars.

2. Busca zones d’ombra: Sempre que et sigui possible evita una exposició molt prolongada al sol. Cerca zones amb ombra, això t’ajudarà a protegir els teus peus dels raigs ultraviolats directes.

3. Mantingues els teus peus fresquets: La contínua exposició al sol pot causar inflor i vermelló als peus. Intenta mantenir els teus peus frescos fent servir tovalloles humides o submergir-los en aigua freda perquè es refresquin.

4. Limita l’exposició solar: Evita les hores de més radiació solar, és primordial, generalment entre les 12 a.m i les 4 p.m, que és quan els raigs solars són més intensos.

5. Hidrata els teus peus: La hidratació és necessària, aplicar regularment crema hidratant t’ajudarà a prevenir la sequedat i les esquerdes que apareixen a causa de la constant exposició solar.

6. Examina els teus peus regularment: És crucial que no t’oblidis dels teus peus igual que altres zones del cos. Realitza un autoexamen dels teus peus periòdicament per a poder detectar qualsevol canvi o lesió sospitosa. Si notes alguna cosa inusual, com taques o pigues que abans no tenies, consulta amb el teu dermatòleg.

7. Utilitza calçat adequat: Usa sabates que protegeixin els teus peus del sol sobretot que estiguin fetes amb materials de qualitat, com unes sandàlies que et cobreixin més els peus, xancletes de dit o de tires ajustables que s’adapten a tota mena de peus, també pots optar per calçat tancat com a espardenyes o usar esclops.

Recorda que en Peacock tens a la teva disposició als millors professionals que et podran assessorar sobre com és la millor opció de calçat per a tu.