fbpx
Cura dels peus

Happy feet = Happy summer

17 juliol, 2018

Un consell per cuidar els teus peus aquest estiu ?. Quan prenguis el sol, no t’oblidis de posar-te el bronzejador també a tota la superfície del peu, plantes incloses. Moltes vegades es cremen perquè ens oblidem que els peus estan tan exposats com la resta del nostre cos.

FONGS ALS PEUS
Durant l’estiu es donen una sèrie de condicions ideals per a les infeccions per fongs. El més típic de tots és el Peu d’Atleta, que apareix en els dits i provoca una pell vermellosa, seca i escamosa. De vegades, també poden aparèixer esquerdes o butllofes.
Per a la sudoració es pot optar per productes que regulen la transpiració. Existeixen els desodorants (que no eviten la humitat, només desodoritzen) i els antitranspirants que taponen en cert grau els porus pels quals surt la suor, controlant així la humitat. És imprescindible llegir les instruccions del mateix i seguir-les al peu de la lletra per evitar problemes afegits.
A causa d’una sudoració excessiva, poden produir esquerdes interdigitals. En aquests casos hem d’aplicar un antisèptic en elles per facilitar la seva cicatrització i evitar la infecció, a més de procurar eixugar-nos molt bé entre els dits després de la dutxa i usar algun producte secant com el talc abans de calçar-nos. S’ha d’evitar l’ús continuat i diari de calçat esportiu tancat.
Un altre problema freqüent són els contagis del papil·lomavirus (berrugues plantars) que abunden en zones humides i calentes com les piscines, gimnasos, saunes, etc. Són molt freqüents en nens. Amb l’ús d’unes xancletes apropiades en aquests llocs es preveu el seu contagi. En cas d’aparèixer s’ha d’anar al dermatòleg per al seu tractament.

CONSELLS DE SALUT PODAL
• Quan tallis les ungles, no arribis a les vores laterals de les mateixes, sinó més aviat, talla recte en aquestes, ja que es pot afavorir el desenvolupament d’una ungla encarnada que junt al major temps que passem descalços a l’estiu, pot ser causa d’una infecció.
• El més important per evitar el peu d’atleta és mantenir una correcta higiene en els peus. És aconsellable canviar-nos de mitjons més d’una vegada al dia, és a dir, abans de realitzar exercici i després, doncs la suor acumulada pot causar-nos fongs als peus i generar-nos aquesta malaltia.
• El calçat és important, ja que ha d’estar fabricat en materials naturals com el cuir. A més ha d’estar proveït d’orificis de ventilació que mantinguin els peus secs. Una cosa que no hem d’oblidar és que no és aconsellable estar durant molt de temps amb el mateix calçat

En Peacock trobaràs el calçat més adequat per evitar problemes i protegir els teus peus.