fbpx
Curiositats

Les “Ugly trainers” que enamoren

14 juny, 2018

Llegíem fa uns dies, que aquestes sabatilles són tendència a Instagram, les seves vendes s’han disparat en el mercat en línia i ja es paga fins al doble per elles.

L’anomenada ‘generació Instagram’ ja té nou objecte de desig: unes sabatilles que perfectament podrien ser usades per qualsevol pare noventero per anar al supermercat, com apuntava l’edició britànica de Esquire “Són les sabatilles que el teu pare porta per anar al centre comercial, però amb una dosi extra de moda “. Fins als seus propis admiradors reconeixen que, probablement, siguin de les esportives més lletges del món. Potser aquí resideixi el seu encant, perquè aquestes esportives de Balenciaga, el model Triple S, s’han arribat a comercialitzar per 650 euros.

Fins i tot el reconegut diari Business of Fashion ha remarcat com ‘lletges’ que són les sabatilles en qüestió, dedicant-li fins i tot a un article d’investigació per intentar aclarir les causes d’aquest curiós succés hortero-fashionista. Amb clars tocs d’estilisme nostàlgic, aquestes esportives simbolitzen a la perfecció el estandarditzat terme ‘ugly trainers’ i són tot un èxit a dia d’avui.

El seu llançament oficial va ser el 21 de setembre de 2017 però cada vegada que surt una nova edició, s’esgoten. Una tendència que no ha passat desapercebuda en el mercat secundari i en línia, en el qual ja es revenen per fins i tot 1.500 euros. Les xarxes socials han estat les primeres a fer-se ressò de la tendència, i les esportives s’han convertit ja en objecte de culte instagramer i principal objectiu d’instantànies postureras que generen milers de likes com expliquen en el diari Las Provincias de València.
Segons notícia d’Agustín Velasco per expansion.com, les sabatilles d’esport ‘lletges’ són una tendència indefugible i hi ha cert consens dins el món de la moda a tirar-li la culpa a Demna Gvasalia, responsable de les Triple S de Balenciaga. Però la veritat és que són molts els actors que s’han confabulat perquè totes les firmes hagin tret la seva pròpia versió de les ‘Ugly Trainers’, que és com el sector les ha batejat: unes sabatilles d’esport grans, acolorides, sòlides i sobredimensionades que juguen a homenatjar els excessos estilístics dels 90, alhora que fan una clara referència al ‘futurisme’. El revival noventero, la consolidació de la tendència retro a la moda esportiva, o un implícit reconeixement a l’impacte de les sabates-lego que Nicolas Ghesquière creés per Balenciaga una dècada enrere, són alguns dels desencadenants que les Ugly Trainers siguin imprescindibles per anar a la moda en els propers mesos. Però res de fer esports amb elles, són per trepitjar l’asfalt i posar el punt de color en els looks dels més urbanites i devots de la moda.

Carlos Primo per El País Digital es preguntava si ¿Són aquestes les sabatilles d’esport més lletges i seductores del món? Afegint que si a l’equació unim altres variables, com el luxe i la passió que desencadenen, la resposta seria positiva: aquestes esportives de Balenciaga tenen totes les paperetes per convertir-se en el calçat lleig, luxós supervendes per excel·lència. El mateix Carles Primo en el seu article ens informava que el consultor de WGSN Brian Tunzo declarava a aquest mitjà que, encara que alguns dissenys d’Adidas by Raf Simons, Lanvin o Prada havien aplanat el camí, el punt d’inflexió es va produir quan Demna Gvasalia, director creatiu de Balenciaga i de la seva pròpia firma, Vetements, va abraçar la tendència i la va portar al màxim.
I atents, perquè de moment Balenciaga ja ha anunciat que traurà a la venda properament tres noves edicions del cobejat model que, segons sembla, tornaran a desaparèixer en qüestió de minuts. I és que ara es porta això de gastar en objectes de luxe que simulin escassetat econòmica. Decideixin vostès, moda, nostàlgia o ironia?

A Peacock també tenim versió “Ugly trainers” les sabatilles esportives ja conegudes com “Balenciagas”.

Troba aquest producte

Especialistes en calçat des de 1970.