fbpx
Curiositats

Sabies què? …

18 juliol, 2023

El sector del calçat està ple de curiositats increïbles que segurament no coneixies. T’explicaré alguns secrets al·lucinants que potser ni t’imagines que fossin possibles.

Sabies que la sabata més antiga que s’ha descobert fins avui es va fer servir fa més de cinc mil anys?

En concret va ser trobada en una cova a Armènia i està feta de cuir cosit a mà. Aquesta troballa revela que ja des de l’antiguitat, la humanitat es va adonar de la importància de protegir els peus.

 

Sabies que les sabates de taló alt inicialment van ser dissenyades per a homes?

En el segle XVII, els homes de la noblesa europea utilitzaven talons alts per a demostrar estatus i poder. Amb el temps, aquesta moda es va estendre a les dones i va ser llavors quan es va convertir en una peça indispensable dins de la moda femenina.

 

Sabies que algunes sabates s’han convertit en obres d’art famoses?

 

Un clar exemple és la sèrie de pintures de Vincent van Gogh que inclou el famós quadre “Sabates Velles”. L’obra revela la història oculta darrere d’un parell de sabates desgastades.

 

Coneixies alguna d’aquestes tres curiositats?

Potser sí o potser no, de qualsevol manera segur que t’apassiona el món del calçat com a nosaltres, en les nostres sabateries Peacock o a la nostra botiga en línia trobaràs multitud de models, talles i colors que et sorprendran. No dubtis a visitar-nos.