fbpx
Consells moda

VENEZIANAS

9 març, 2022

La història comença a la regió italiana de Friuli, en el segle XIX, es feien servir com a calçat de festa o cerimònia. Amb el pas del temps es van anar convertint en un element característic i essencial de la vida a Venècia.

Al llarg dels anys s’han tornat un producte popular, nombrosos artesans i dissenyadors els han donat vida amb diferents varietats. Velluts, estampats, rasos, sedes i cotons, juntament amb fantasies i colors, els han anat donant una personalitat única. Les VENEZIANAS no tenen gènere, dones i homes les utilitzen per igual. Això juntament amb la seva comoditat i al mateix temps, estil, les fan ideals tant per al dia com la nit.

La fabricació “sacchetto” és pròpia de l’àrea de Friuli, d’aquí ve que les Venezianas van anar originalment dites “friulanas”. El “sacchetto” permet que les Venezianas no necessitin de cap reforç interior o ressort, d’aquí la seva flexibilitat i comoditat.

Els materials amb els quals es fabriquen aquestes sabates són vellut, ras, tela, ràfia i brodat i els diferents colors que hi ha són Plata, Or, Blau Marí, Lavanda, Aigua Marina, Cipria, Llimona, Menta, Fucsia, Taronja, Rojo.