fbpx
Curiositats

Digue’m Quines Sabates Portes i et Diré Com Ets

1 abril, 2018

Botes altes, baixes, amb taló, sense taló, sandàlies de tires, de falques, negres, vermelles i unes còmodes esportives. Tot i que totes les dones compten als vestidors amb múltiples tipus de sabates per a diferents ocasions (de taló per al treball o cites importants, plataformes per a una nit de festa, ballarines per a ‘looks’ més senzills …) sempre hi ha uns favorits que agraden més que la resta encara que no siguin sempre els que més s’utilitzin.

Aquesta elecció -que a primera vista pot semblar una tendència estilística sense importància- és molt més transcendental del que sembla ja que, segons un estudi de la Universitat de Kansas, publicat a la revista ‘Journal of Research in Personality’, el 90% de la nostra personalitat es reflecteix en les sabates que fem servir. Talons per a dones segures de si mateixes, botins per a les més tossudes o sabates de colors per a persones sociables i vitals són algunes de les conclusions que revela aquesta curiosa investigació, la qual ha estat realitzada creuant les dades de milers de dones de 141 nacionalitats diferents atenent a la seva edat, professió, inquietuds, estil de vida, i és clar, les seves sabates.

 

Sabates de taló: Els talons són els favorits de la majoria de les dones amb un 65% del total. A més de ser un dels complements més sexys en qualsevol ‘outfit’ que es preï, aquest tipus de sabates aporta una sensació de poder i autoconfiança en qualsevol dona, les quals, solen preferir un estil de vida més glamurós i els agrada ser el centre d’atenció.

Plans: Tot i no tenir taló, les sabates planes  o ballarines també poden ser femenines i elegants. Segons l’estudi, aquest tipus de calçat sol agradar més a dones madures i ambicioses però també més serioses i materialistes.

Sandàlies sense taló: Les dones que trien aquest calçat per al seu ús diari, són persones que voluntàriament prefereixen la vida ‘slow’, de caràcter desenfadat, natural i senzill.

Plataformes: Les plataformes o falques denoten estil però no ambició d’estatus. Aquestes sabates són les preferides de dones que toquen de peus a la terra i els agrada envoltar-se de la seva família i amics. Tot i ser persones que es vesteixen per donar una bona impressió, no els importa molt el que pensin els altres ja que per a elles el primer és la comoditat.

Botines: Els botins són un calçat especial, una barreja entre la bota de tota la vida i la sabata de taló. Les que prefereixen aquest calçat són persones complexes, amb una forta personalitat i una mica tossudes.

Sabatilles esportives: diuen de qui les porta que és una persona que fuig de les complicacions i que té l’agenda plena d’activitats. Per a aquestes dones el més emocionant de la vida és fer mil coses.

Botes altes: Si les que portes són de taló alt i t’arriben al genoll, està clar que ets una noia forta i decidida. A més d’agradar-te innovar amb la teva imatge.

Ballarines: Si les tries de color pastís i amb aplicacions en pla carrincló, és que ets dolça, afectuosa i femenina. Si prefereixes el costat més minimal d’aquest calçat i tries les teves ballarines d’un sol color, generalment fosc, en projectes una imatge de noia seriosa i una mica distant.

Quant a materials, els més usats són el cuir i pell girada negres, propis d’una dona pràctica i poc donada a la fantasia. Potser també és un signe de timidesa, encara que tampoc els preocupa molt el que diguin altres. El seu objectiu no és l’aprovació dels altres.

Les sabates de colors vius revelen una personalitat serena però extravertida. Sociable i vitalista.

Les que aposten per colors pastís, com el celeste, el crema o el rosa són persones somiadores, i delicades, capaços d’idealitzar fins el més realista.

 

Siguis com siguis, a les nostres botigues Peacock trobaràs la sabata que més s’ajusti a la teva personalitat.