fbpx
Curiositats

Els Peus, els Grans Desconeguts

1 març, 2018

Cada peu és únic, dues persones no tenen els mateixos peus, ni tan sols els dos peus de la mateixa persona són idèntics, però compleixen amb una gran funció en la nostra anatomia.

· El peu, juntament amb les aixelles i els palmells de les mans, és l’àrea que conté la major concentració de glàndules sudorípares del cos humà. Les glàndules dels nostres peus són capaços de produir entre 1 i 1,5 litres de transpiració diaris.

· Els peus són la construcció mecànica més complexa del cos humà, amb unes estructures extraordinàries. Compta amb el 25% dels ossos del cos humà (cada peu està format per 26 ossos), 33 articulacions, mes 7200 terminacions nervioses i 107 lligaments. Totes aquestes estructures permeten desenvolupar una gran força i una gamma excepcional de moviments.

· Els peus suporten el 120% del pes corporal i absorbeixen més de 1000 tones de pressió per cada 10 quilòmetres. Tot i això, és la porció del cos humà que menys atenció i cura rep.

· El peu colpeja el sòl més de 1.060 vegades per quilòmetre mentre correm. Utilitza una sabata que no sigui l’indicat per teves necessitats biomecàniques i d’entrenament pot causar lesions serioses.

· Durant el període de vida d’una persona, la planta del peu es doblega, s’estén i es contrau unes 300 milions de vegades i encara roman totalment funcional!

Tot i suportar tot el pes, els nostres peus es compten entre les parts més sensibles del nostre cos. Cuida els teus peus i cuidaràs el teu cos. En Peacock trobarà tots els consells necessaris per escollir un bon sabata per a tota la família.

Troba aquest producte

Especialistes en calçat des de 1970.